Z Budějovic do Prahy

V lednu mráz – těší nás. Navíc v teple zážitkových seminářů s AKC ČR a Hermannem, naším kuchařem společnosti Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o.

První dojmy

Cestujeme z Českých Budějovic přes Karlovy Vary do Prahy. Máme první dojmy ze semináře, jak připravovat moderní a chutné bezmasé pokrmy se zeleninou a obilovinami tak, aby byli naši strávníci spokojeni.

Hraška, guinea, lahůdkové droždí, tempech, šmakoun, cizrna aj nejsou zrovna ve školních jídelnách oblíbené, přesto by měly být základem našeho jídelníčku.

  • Hraška – je směs surovin, kde dominantou je hrách, dále kukuřice, rýže a jáhly. Můžete použít na zahuštění, do pomazánek, na obalování;
  • Guinoa – jsou semena Merlíku chilského, je vhodná pro detox organismu. Ideální pro zvýšení příjmu bílkovin;
  • Droždí lahůdkové – zvýrazní chuť jídla, bezlepková potravina s chutí parmezánu. Vhodné na pomazánky, rizoto, do pesta atd.;
  • Tempech – je tvořen sójou a vzniká fermentací. Zdroj proteinů;
  • Šmakoun – plnohodnotná potravina s vvysokým obsahem kvalitní živočišné bílkoviny bez tuků s nízkou energií;
  • Cizrna – římskýhrách do tradiční pomazánky „hummus“

Každý účastník obdrží následně domů poštou od AKC spoustu zajímavých receptů a na co při přípravě speciálních obilovin nezapomenout. Tak neváhejte ani Vy.

Přehled seminářů a přihlášky najdete na stránkách AKC www.akc.cz. Rádi se s Vámi osobně setkámi a věříme, že bude pro Vás seminář přínosný.

Přejeme příjemné zážitky. Redakce Hofmann Bohemia

Napište nám zprávu