Velkokapacitní kuchyně

Vybavení velkokapacitní kuchyně

Povídala jsme si s panem Petrem Gočálem – jednatelem firmy Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o. o kuchyních zítřka.

Jaké vybavení a technologie by neměla ve velkokapacitních kuchyních chybět?

Vybavení a technologii velkokapacitní kuchyně můžeme rozdělit do 4 základních oblastí – tepelné zpracování v konvektomatu, vaření na indukci, kvalitní chlazení s nízkými energetickými nároky a nakonec ekonomické mytí nádobí.

Na co by se, podle Vás, měla zaměřit kuchyně zítřka?

Jednoznačně na úsporu energií. Stroje, které usnadňují práci kuchařům tím, že přebírají některé jejich činnosti. Moderní informační technologie umožňuje sledování jednotlivých procesů a řízení konvektomatu přes mobilní aplikaci, hlášení závad zařízení servisním firmám a online sledování jejich provozu.

Při použití moderní technologie dochází ke zlepšení ekonomiky provozu, zvyšuje se kvalita výsledného produktu (zachování vitamínů a nutričních hodnot) a dochází ke zlepšení hygienických standardů.

Jakou vidíte budoucnost moderních technologií?

Kombinace předpřipravených surovin od dodavatelů (např. kuchyňsky upravené maso, loupané brambory, prané saláty aj.) s moderní technologií, což přinese úsporu pracovní síly, prokazatelné sledování nákladů na pořízení surovin a úsporu energií. Jak už bylo řečeno, moderní technologie zaručuje kvalitní zpracování surovin, které si ponechávají svoji barvu, vůni, vitamíny a minerály.

Kterou moderní technologii byste doporučil?

Špičkovou technologii VarioCookingCenter a SelfCookingCenter. Zařízení Rational poskytující šéfkuchařům maximalizovat svůj výkon v pouhých dvou strojích.

Rational VarioCookingCenter® kombinuje funkce fritézy, varného kotle, grilu, tlakového kotle a sklopné pánve v jednom zařízení, což ušetří až 30 % prostoru v kuchyni. Jeho vytápěcí technika VarioBoost a vestavěná VarioCooking Control zlepšují účinnost, snižují spotřebu elektrické energie o 40 % a spotřebu vody až o 70 % ve srovnání s tradičními spotřebiči.

SelfCookingCenter® společnosti Rational je schopné péci, grilovat, vařit v páře, dusit a tyto funkce vzájemně kombinovat podle přání kuchařů. Jeho inteligentní funkce zajišťují perfektní výsledky vaření, snižují pracovní dobu a spotřebu energie, zatímco iLevelControl umožňuje připravovat různé pokrmy současně v jednom zařízení.

Napište nám zprávu