Menu pro děti školních jídelen

Jak zatraktivnit zeleninu, luštěniny nebo ryby ve školních jídelnách si mohli vyzkoušet účastníci praktických kuzů přípravy kompletního menu pro děti školního a předškolního věku, které probíhaly opět v prázdninových měsících.

Cílem projektu bylo zatraktivnit jídla z neoblíbených potravin, které nejsou mezi dětmi příliš populární. Ryby, brokolice, pohanka, kuskus aj.

Tradičně se kurzů zůčastní i pan Hermann Salzer, šéfkuchař společnosti Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o.. Pod jeho vedením si účastníci připravili a následně i uvařili kompletní menu sestávající z polévky, dvou hlavních chodů a dezertu. Všichni si také domů odnesli sešit receptů, podle kterého si nové recepty mohou znovu osvěžit v práci.

Kurzy vaření pro děti školních jídelen se postupně stávají velmi vyhledávaným školením a my jsme rádi, že i naším přičiněním se bude ve školních jídelnách vařit zdravěji.

Sledujte naše příspěvky v aktualitách. Redakce Hofmann Bohemia

Napište nám zprávu