Zážitkový seminář
Vařilo se z netradičních surovin pro školní jídelny, nemocnice, menzy, domovy seniorů, podnikové stravování, rehabilitační ústavy aj. Jedním z lektorů byl i náš kuchař, pan Hermann Salzer.
AKC ČR, Sekce veřejného stravování pořádala v rámci celoživotního vzdělávání zážitkový seminář v Olomouci, Jihlavě a Lovosicích. Firma Hofmann Bohemia – partner gastronomie, s.r.o. byla již tradičně při tom.
Téma seminářů
- OLOMOUC – Netradiční chutné pokrmy, v hlavní roli čerstvé suroviny
- JIHLAVA – Moderní bezmasé pokrmy, v hlavní roli zelenina a obiloviny
- LOVOSICE – Oblíbené pokrmy o 30% zdravěji, v hlavní roli protein (bílkovina)
Na co se uchazeči mohli těšit?
- zpracování netradičních surovin
- originální recepty
- vaření pod taktovkou kuchařů a degustace
- diskuse s kuchaři
- obdržení osvědčení AKC
Zážitky a nové recepty
Účastníci byli spokojeni, také všichni lektoři, že měli vděčné posluchače a šikovné pomocníky. Netradiční suroviny a zajímavé recepty určitě obohatí nabídku ve stravovacích provozech pro děti, pracující i seniory. Podívejte se s námi na malou ukázku, kterou jsme pro Váz zachytili.