Na trhu existují gastronádoby různé kvality. Na základě předchozích zkušeností s výrobky z velmi tenkého plechu jsme se rozhodli tento typ nádob vůbec nenabízet. Jejich životnost je velmi nízká, při změnách teploty se kroutí, manipulací poškozují.
Pro lehčí provozy naši kolegové vybrali nerezové gastronádoby Standard, do zátěžových provozů, zejména velkokuchyní doporučujeme gastronádoby Professional.
Pro skladování jsou ideální gastronádoby z pružného polypropylénu, na prezentaci a výdej studených salátů raději využijte gastronádoby z odolného a průhledného polykarbonátu.
Konvektomaty, profesionální ledničky, termoboxy a ostatní gastronomické zařízení respektují evropskou rozměrovou normu EN 631.1. z roku 1997. Tato vznikla na základě iniciativy švýcarského svazu gastronomů v roce 1964.
Základní plocha gastronádoby GN 1/1 se postupně dělí tak, že do této plochy umístíte menší gastronádoby. Vzájemnou kombinací jejich velikostí vždy vykryjete základní plochu GN 1/1, která je 53×32,5 cm.
Podívejte se na chytrý návod, jak sestavit gastronádoby. V gastronomii se používá devět velikostí s různou hloubkou. Zde naleznete tabulku rozměrů a objemů. Vytiskněte si ji a budete mít vždy po ruce dobrého rádce.
Copyright 2000-2020 Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.