Povinnost mít zavedený systém HACCP platí pro všechny, kteří vyrábějí nebo uvádějí na trh (prodávají) jídlo a nápoje.
Hygienické kontroly u nás provádí pracovníci příslušných Krajských hygienických stanic a nově také SZPI – Státní zemědělská s potravinářská inspekce. To, že v pondělí přijde hygienická kontrola jednoho kontrolního orgánu, neznamená, že v úterý nemůžou přijít kontroloři z druhé instituce. Oběma kontrolám musíte jejich práci umožnit.
Nejnutnější pravidla kritických bodů HACCP jsou stanovena v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004, a upřesňují jí národní (v našem případě české) normy Vyhláška č. 137/2004 Sb. a její novela – Vyhláška 602/2006 Sb.
Náš nový tým lektorů a konzultantů systému HACCP Vám pomohou zavést systém HACCP na území celé České republiky.
Lektoři a konzultanti HACCP:
• Bc. Marcela Ištvánková
• Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
• Ing. Hana Svobodová
• Alena Stejskalová DiS.
• Jolana Knobová DiS.
Copyright 2000-2020 Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.